Finále soutěže Živnostník roku 2008

Finále soutěže Živnostník roku 2008

uzeninyVe čtvrtek 20. listopadu proběhlo slavnostní vyhlášení soutěže. Ze 14 finalistů se farmář pan František Němec umístil na krásném třetím místě a nutno dodat, že počet hlasů, které odevzdávala veřejnost prostřednictvím SMS zpráv, byl na stupních vítězů velmi těsný.

Mezi finalisty byli podnikatelé z různých oborů. Zajímavé je, že celá jedna třetina z celkového počtu založila své podnikání na oboru, který není nikomu z nás cizí - a to na výrobě a přípravě kvalitních potravin.

Posuďte sami: pekařka koláčů, cukrář, výrobkyně uzenin, farmář, majitel restaurace.

Živnostníkem roku se stala uzenářka Jaroslava Klemensová ze Zábřehu, kteráuzenina svými výrobky z "opravdového masa" čelí konkurenci velkých masokombinátů. Zaměstnává sedmdesát pracovníků, kteří v nových moderních výrobních prostorách připravují každodenně kolem patnácti tun poctivých uzenin. Hned vedle výrobny je podniková prodejna, ale párky a salámy se značkou Masoma si mohou vychutnat i zákazníci, kteří nakupují v obchodní síti Hruška, Jednota či Makro. V budoucnosti chce Masoma rozšířit svou distribuční síť i do dalších částí České republiky, ale ne do velkých obchodních řetězců. Firma se spoléhá hlavně na menší odběratele a stálé zákazníky. Portrét vítězky a všech finalistů soutěže naleznete zde. Fota u článku jsou ilustrační.

5.5.2017 10:32

Hledat: ""

0 ks
Košík: 0