Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...
celý článek »Farma u řeky Orlice produkuje kvalitní BIO hovězí maso, obhospodařuje 440 hektarů trvalých travních porostů s přibližně 250 kusy masného skotu plemen Aberdeen Angus. Zaměstnáváme mladé a perspektivní lidi vzdělané v oboru, jsme vybaveni špičkovou zemědělskou technikou, která umožňuje dosahovat vysokou produktivitu práce a je šetrná k životnímu prostředí. Produkujeme skot, který poskytuje hovězí BIO maso nejvyšší jakosti.
Piemontese pochází ze severozápadní části Itálie, z podhůří Savojských Alp. Vyniká výrazným osvalením, dobrou adaptací zvířat na různá prostředí, vynikající pastevní schopností a nenáročností.
Maso z plemene Angus, to je BIO hovězí maso špičkové kvality, jemně vláknité a křehké. Díky jedinečné vlastnosti mramorování - ukládání tuku do svaloviny - je hovězí maso šťavnaté a má typickou chuť. Na běžný spotřebitelský trh se dostane výjimečně, spíše vůbec. Je dodáváno na objednávku přímo zákazníkům.
Maso z Piemonta je typické krátké maso s chutí připomínající zvěřinu. Vyznačuje se velmi nízkým obsahem cholesterolu, nižším než například v rybách či drůbeži.