banner01

banner01

banner03

banner03

Banner - inzerce

Banner - inzerce

» Úvod
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

BIO maso - Farma u řeky Orlice

Nový termín odběru !

Zahájili jsme opět prodej bio hovězího masa v našem e-shop systému.

Naši nabídku najdete na vlevo v položce Produkty.


Nejbližší odběry masa  jsou :

10.5 - 12.5.2014 (odběr na farmě + závoz Praha)

21.6 - 23.6.2014 (odbĕr na farmĕ + závoz Brno)

 

Jedná se o ekologické hovězí maso z mladých býků nebo jalovic vyzrálé 8 - 11 dnů co zaručuje křehkost a šťavnatost a tím i vynikající kulinářský zážitek.

 

Děkujeme všem, kteří nám zachovávají přízeň ale i těm, kteří si maso z našeho chovu kupují poprvé. Naše každodenní snaha na farmě i plánování do budoucna směřuje k tomu, aby jsme co nejlépe uspokojili poptávky všech našich zákazníků. I když tento proces trvá nějakou dobu, jedna věc v které určitě nepolevujeme je zachování nejvyšší kvality námi prodávaného masa.

 

S upřímnými pozdravy,

Team z Farmy u řeky Orlice s.r.o.

 

 

Jak hospodaříme

Farma u řeky Orlice produkuje kvalitní BIO hovězí maso, obhospodařuje 330 hektarů trvalých travních porostů s přibližně 250 kusy masného skotu plemen Aberdeen Angus a Piemontese. Zaměstnáváme mladé a perspektivní lidi vzdělané v oboru, jsme vybaveni špičkovou zemědělskou technikou, která umožňuje dosahovat vysokou produktivitu práce a je šetrná k životnímu prostředí. Produkujeme skot, který poskytuje hovězí BIO maso nejvyšší jakosti.

Náš masný skot

Aberdeen Angus - bezrohé plemeno skotu - černě nebo červeně zbarvené - má původ v sevrovýchodním Skotsku. Angus je s více než pěti miliony registrovaných zvířat nejrozšířenějším masným plemenem skotu na světě. Vyniká výbornou pastevní schopností a nachází piemontuplatnění všude tam, kde je intenzivní zemědělská činnost nevhodná.

Piemontese pochází ze severozápadní části Itálie, z podhůří Savojských Alp. Vyniká výrazným osvalením, dobrou adaptací zvířat na různá prostředí, vynikající pastevní schopností a nenáročností.

Naše nová bio bourárna !

Podívejte se na fotky naší nové bourárny (fotogalerie) která byla dokončena a je připravěna k provozu. Její postavení nám trvalo spolu s přestavbou části budovy jeden rok.

Bourárna je vybavena špičkovou technologií  a splňuje najpřísnější parametry hygienického provozu podle současné legislativy v Evropské unii. Náš systém umožňuje přesnou identifikaci každého poraženého kusu od jeho narození na našich pastvinách až po kvalitní maso na vašem stole.

Objednejte si naše bio maso už nyní.

Podívejte se taky na pořady ve kterých se mluví o tom jak dosáhnout tu nejvyšší kvalitu hovězího masa :

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1148499747-sama-doma/211562220600028/

 

Není hovězí jako hovězí

Maso z plemene Angus, to je hovězí maso špičkové kvality, jemně vláknité a křehké. Díky jedinečné vlastnosti mramorování - ukládání tuku do svaloviny - je hovězí maso šťavnaté a má typickou chuť. Na běžný spotřebitelský trh se dostane výjimečně, spíše vůbec. Je dodáváno na objednávku přímo zákazníkům.

Maso z Piemonta je typické krátké maso s chutí připomínající zvěřinu. Vyznačuje se velmi nízkým obsahem cholesterolu, nižším než například v rybách či drůbeži.

Maso z Limousine je velice čisté a maximálne libové, při zachování křehkosti, jemnosti a šťavnatosti vykazuje vynikající kvalitu.

Nekupujte maso v pytli!

Možná už někoho nad nepodařeným obědem napadlo, že chyba nemusí být v jeho kuchařských schopnostech, ale třeba ve výběru hovězího masa. Lidé v obchodě spoléhají na své oči nebo ujištění prodavačů, že jde o maso z býka nebo mladých jalovic. A nakonec koupí hovězí ze staré vyřazené dojné krávy.